29. jun, 2019

Hyponatremi - vet du hva det er?

På godt norsk kalles det Vannforgiftning. 
Det er en akutt tilstand som kommer av at hunden har svelget for mye vann, som gjør at hunden får en underbalanse av viktige stoffer som blant annet elektrolytter, magnesium og kalsium. Dette kan fort utvikle seg til en alvorlig situasjon som krevet veterinærbehandling. Merk at dette gjelder ferskvann, og hunder kan også få det etter lek med vannslangen. Noe som skjedde med Cruella i går. 

Hun elsker jo å leke med vannet fra slangen, men i går ble det litt ofr mye av det gode for henne. Jeg merket det da det var på tide med mat. Cruella stod ikke først i køen som vanlig. Hun lå under tv-bordet. 

Jeg satte meg på gulvet med henne, hun var glassaktig i øynene, peste, smale øyne - klarte så vidt holde dem åpne. Sikkelet rant. Tannkjøttet var meget blekt. Hun ville ikke ha godbit, reagerte ikke i det hele tatt. Jeg hadde Apetitt Restore liggende, så jeg blandet ut dette og gav henne. Da kom noe av fargen tilbake til tannkjøttet, men, valgte allikevel å sette oss i bilen for å dra til veterinær. 

Ringte min faste veterinær, jeg vet ikke om de helt forstod alvoret, men de hadde fullt hus, så jeg ble anbefalt å dra til xx i steden. Vel, jeg ringer dit, snakker med jenta i resepsjonen, forklarer ALLE symptomer og at Cruella er vannforgiftet. Ja, det var jo å komme da, men, rakk vi ikke til kl 18 så ble det tillegg i prisen osv. Joda, jeg vet da det. Men, slikt tenker man gjerne ikke over når man ved siden av seg har en hund som er langt fra bra.

For å gjøre en lang historie kort, så gikk alt bra. 
Cruella er i dag tilbake til seg selv - det ble hun vel i går kveld da hun fant det for godt å skjelle ut en schäfer som var på venterommet. Og i tillegg tyllet i seg en prøvepose med kjedelig tørrfor.

Jeg er ikke særlig imponert over veterinæren jeg var hos i går, og har sendt en mail til dem om dette. 

Jeg skriver dette slik at dere med badeglade hunder nå i sommervarmen kan være obs på vannforgiftning hos hunden. Veterinæren jeg var hos i går er jeg nemlig usikker på om helt kjente til Hyponatremi, men, hun latet til å kjenne til Hypernatremi som er saltforgiftning og som kan oppstå ved at hunden svelger for mye sjøvann. 

På siden til Valley Farm kan dere lese om Hyponatremi og Hypernatremi (link)

Ja, forresten, jeg er glad for at jeg har forsikring ;-)

Del denne siden